Optimer dit online liv

Optimer dit online liv

Der er masser af ting at lave online, specielt nu til dags. Der er en hel masse ting tilgængelige online og alligevel bruger de fleste af os stadig flere timer på at rulle igennem de samme sider igen og igen. For at slå dig ud af den selvplacerede inerti er der en liste her over ting, som kan få dig ud af den.

Sikkerheden først

Hvordan kunne vi dog nogensinde leve uden telefoner, computere og andre enheder som lader os gå online? Det er sådan de fleste af os holder kontakten med familie og venner, tager billeder og holder os opdateret på seneste relevante nyheder. Det har dog heller aldrig været mere farlig at drage online. Du kan blive udsat for hacking eller virus, blive chikaneret eller få stjålet dine personlige oplysninger. En computervirus er aldrig sjovt, og det er derfor du burde få dig et antivirus program eller en VPN (Virtual Private Network). På den måde forbliver du privat, da den blokerer ting som IP-adresse, hvor du er og søgehistorik fra andre.

Se en ny serie

Du ser måske de samme tre serier om og om igen, da de føles velkendte og behagelige at se. En ny serie kan få dig fanget i spændingen og giver den krævende underholdning som du mangler. Du synes måske at udvalget af film og Tv-serier er lidt det samme, men her kommer en VPN også ind i billedet: du kan ændre din lokalitet med et antivirusprogram, sådan at du får adgang til f.eks. engelske eller amerikanske streamingtjenester.

En digital rundvisning

Der er mange steder – museer, zoologiske haver og ikoniske bydele – som tilbyder online rundvisninger lige nu. Selvom vi alle prøver at holde os beskæftigede, så har du altid tid til en virtuel præsentation af kulturelle steder. Det bedste er næsten at du ikke behøver at rejse langt og fjernt for at kunne opleve det. Du kan se nyfødte pandaer fra San Diego Zoo eller se berømte udstillinger ved The Louvre i Paris. Disney World har også åbnet op for virtuelle rundvisninger foran skærmen, hvor du blandt andet kan ’prøve’ nogle af de verdenskendte forlystelser. Det er lige meget hvor ung eller gammel du er – der er simpelthen noget for alle i den digitale verden, som kan holde dig underholdt i timevis.

Bliv (mere) uddannet

Udforsk emner som du er interesseret i! Du kan melde dig til online timer og finde ud af mere om disse ting. Det kunne for eksempel være at lære et nyt sprog, at finde ud af mere om biologi og virusser eller verdenspolitik. Onlineuddannelse giver læreren og dig, den studerende, mulighed for at indstille dit eget læringstempo, men hvis dette lyder som en forpligtelse for dig kan du også bare blive ved med selv at finde ud af mere. Du kan uddybe dig i en online bog i emnet eller finde inspiration hos  gangidanmark.dk til en ny hobby, hvis du har brug for lidt vejledning. Det er helt op til dig, da nettet er et åbent univers: det er op til dig at udforske det med din netværksforbindelse.