Opgradér din computer og beskyt den mod virus fra internettet

Opgradér din computer og beskyt den mod virus fra internettet

Der er i nyere tid kommet flere og flere historier om folk, der oplever at få en virus på sin computer. Der kan være mange forskellige måder, man kan opdage dette på. Nogle gange er computeren helt sort, andre gange så holder virussets ejer dine data, så man kan betale løsepenge og få sine data tilbage. Det er en slags digital kidnapningssituation, som man vil undgå, hvis man beskytter sin med Windows 10s antivirusprogram.

Forebyg virus på computeren 

Det behøver ikke altid at være lige så slemme eksempler som det forrige med en ransomware, der tilbageholder dine data. Nogle gange er det en lille virus, som gør, at computeren lige så stille bare bliver dårligere og langsommere.

Har man først fået en virus på sin computer, er det svært at få det fjernet igen. Dog kan det godt lade sig gøre, hvis man har det rette antivirusprogram på sin computer. Med Windows 10 får man et program, som effektivt både alarmerer og fjerner virus, når det lokaliserer det. På den måde behøver man ikke at forsikre sig yderligere med andre programmer, fordi det faktisk allerede er klaret fra starten.

Det vil under alle omstændigheder til hver en tid være nemmere at beskytte sig fra starten end at skulle behandle sin computer efterfølgende. Man vil også blive advaret, når der bliver fundet en computervirus på de forskellige internetsider, så man på den måde kan undgå dem i første omgang. Med et godt sikkerhedssystem i Windows 10 kommer man til trygt at kunne begå sig på internettet.

Beskyt dig mod digital kriminalitet

Alene i 2019 var der ca. 10 % af den danske befolkning, som enten var udsat for it-kriminalitet eller havde været udsat for et forsøg på det. Det bliver en mere hyppig forekommende kriminalitet, hvilket også betyder, at man selv må beskytte sig mod det og tage sine forholdsregler.

Når man er udsat for tyveri af sine data, kan man risikere ikke at være sikker på internettet. Det kan betyde, at ens økonomiske situation lige pludselig kan komme under angreb, hvis uvedkommende får adgang til oplysninger om dig.

Nogle af de mest normale årsager, til at man har brug for et antivirusprogram på sin computer, er stadigvæk, at man kan være udsat for virus, som kan risikere at forvolde stor skade. Det kan ødelægge computeren fuldstændig og destruere alle filer og data, som hører til. Har man ikke lavet en backup, kan man derved risikere at miste en masse arbejde.

Et eksempel fra nyere tid med en computervirus der forvoldte stor skade, er hos den store danske containervirksomhed Mærsk. Et hackerangreb i 2017 på virksomhedens computere gjorde, at de i flere dage måtte stå stille og tabte milliarder på dette.

Der er derfor et utal af grunde til at få opdateret det gamle system og skifte det ud med et nyt, bedre og mere sikkert system. Måske mister man ikke milliarder som Mærsk gjorde, men man beskytter i stedet sin identitet og sine data med et godt antivirusprogram.